Zašto klima kaplje unutra? - KlimaCool
☞ ☏ 011/4051.555 ☎ 064/55.77.665 ❆
Prazna korpa
 Niste prijavljeni?   Uloguj se   ili   Kreiraj nalog
Prodavnica je poslednji put ažurirana: 19.02.2020 god.
Servis klima uređaja po ceni od 2.500 din. sa dopunom freona do 100gr.

Zašto klima kaplje unutra?

Postoji nekoliko razloga zbog čega se dešava da klima uređaj kaplje u prostoriju gde se nalazi unutrašnja jedinica...

-zapušeno kondez crevo

-savijen ili potopljen vrh kondez creva u vodu

-nedostatak gasa (freona) u sistemu

-kondez crevo je puklo

-kadica za skupljanje vode je oštećena

 

Moramo znati da prilikom hlađenja, unutrašnja jedinica kondezuje vodu na isparivaču koja se skuplja u kadici i prirodnim padom ide kroz kondez (odvodno) crevo. Često se dešava da se odvodno crevo začepi zbog dva razloga. Prvi razlog je taj da se u kondenz crevu se napravi muljni čep ili u kondenz crevo uđe insekt, najčešće stršljen gde polaže svoje larve. Da bi sami rešili taj problem uzmete vrh kondenz creva iz unutrašnje jedinice i povučete kao da vadite gorivo iz rezervoara. Nije poželjno duvati kroz crevo unutra jer može voda koja stoji u kadici da ošteti elektroniku klima uređaja ili zid.

Veoma je bitno da kondenz crevo ima prirodni i slobodni pad iz unutrašnje jedinice. Sam vrh kondenz creva ne sme biti potopljen u vodu, jer stvori vazdušni čep i onemogući protok vode.

Usled nedostatka gasa u sistemu dešava se da se stvara led na isparivaču unutrašnje jedinice. Podignuti poklopac na unutrašnij jedinici i pogledati ispod filtera da li ima leda na isparivaču.

Kod nekih klima uređaja fabričko kondenz crevo je lošeg kvaliteta, pa ako još i nije bandažirano, usled mraza i toplog vremena dolazi do pucanja.

 

U unutrašnjoj jedinici klima uređaja postoji kadica za skupljanje vode. Dešava se ,ali ne često, da dođe do naprsnuća kadice, što prouzrokuje curenje vode u unutrašnjost stana.

Primajte novosti

2.500 din. za Redovan godišnji servis klima uređaja! Pogledaj ponudu
Akcija !!! Midea klima inverter MT-12N8D6 - ULTIMATE COMFORT Quattro Inverter sa Wi-Fi opcijom po super ceni od 59.990 din.